De Amigoe behoudt zich het recht voor ingezonden brieven te weigeren, te corrigeren of anderzins redactioneel te bewerken en in te korten. Brieven, die maximaal 600 woorden mogen bevatten, moeten zijn voorzien van naam en woonplaats. Het adres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd, maar zijn nodig ter verificatie. Gelieve brieven te sturen naar redactie@amigoe.com.

Home Ingezonden Ingezonden Curaçao bestaat niet!
Curaçao bestaat niet! PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 29 januari 2013 07:28

IN EIGEN land plaatsen we het woord Curacao in plaats van Curaçao op het Wilhelminaplein. In Nederland plaatst de overheid de volgende domme informatie op rijksoverheid.nl:

‘De landen Aruba, Curaçao en St. Maarten vormen samen met de drie bijzondere gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba het Caribisch deel van het Koninkrijk. De drie bijzondere gemeenten samen heten Caribisch Nederland.’ Wat zegt Nederland hier eigenlijk mee? We hebben een nieuwe entiteit verzonnen namelijk Caribisch deel van het Koninkrijk, dus eigenlijk een nieuwe naam voor Nederlandse Antillen.

Nederland gaat verder: ‘Aruba, Curaçao en St. Maarten zijn op basis van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld goed bestuur, onderwijs en het rechtssysteem. Nederland helpt de landen zelfstandig te worden op deze terreinen via samenwerkingsprogramma’s.’ Wat zegt Nederland dus eigenlijk: Aruba, Curaçao en St. Maarten zijn helemaal geen autonome landen maar Nederland helpt ze op weg naar autonoom land. De Nederlandse ambtenaren die dit opgeschreven hebben kennen dus blijkbaar het statuut niet of hebben niet het niveau om het statuut te begrijpen. Sinds 10-10-2010 ben ik al in het geweer hierover met Nederland, inclusief als laatste een onderhoud hierover verleden jaar september met de Vertegenwoordiger van Nederland, de heer Gerard van der Wulp. Ook onze gevolmachtigd minister Osepa heb ik ook op de hoogte gebracht. Helpt allemaal niets. Curaçao bestaat ook in het Koninkrijk der Nederlanden niet! Wat er moet komen is een website Koninkrijk der Nederlanden met verwijzing naar de landen!

Op de website van de United Nations staat onder lidstaten Netherlands en vervolgens een verwijzing naar de website van de Koninkrijksambassade. Hierop vind je alleen op de kop naast het wapen de tekst Kingdom of the Netherlands. Nergens staat dat de ambassade de vertegenwoordiging is van het Koninkrijk met de landen Nederland, Aruba, Curaçao en St. Maarten, nee het gaat alleen over het land Nederland. Ook die heb ik aangeschreven. Curaçao bestaat niet. Een ondernemer koopt een aantal producten in Italië en wil deze via het postkantoor naar Curaçao sturen, maar helaas Curaçao bestaat niet in Italië. Ik wil windows 8 downloaden, maar het wordt eentonig, Microsoft controleert op mijn computer, vindt Nederlandse Antillen en heeft Curaçao niet in zijn landen overzicht staat, dus ik kan niet downloaden!

Conclusie uit bovenstaand: Curaçao bestaat niet, zowel in eigen land, in het Koninkrijk als in de wereld. Welke instantie bij de overheid van Curaçao gaat hier werk van maken met als doel per 1 juni 2013 hebben we er zorg voor gedragen dat Curaçao tenminste op internet bestaat en dat er een website komt Koninkrijk der Nederlanden!

 

HENK PASMAN

Curaçao