De Amigoe behoudt zich het recht voor ingezonden brieven te weigeren, te corrigeren of anderzins redactioneel te bewerken en in te korten. Brieven, die maximaal 600 woorden mogen bevatten, moeten zijn voorzien van naam en woonplaats. Het adres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd, maar zijn nodig ter verificatie. Gelieve brieven te sturen naar redactie@amigoe.com.

Home Ingezonden Ingezonden Hospital nobo
Hospital nobo PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 20 februari 2013 06:34

DAT ER een nieuwe hospitaal moet komen is een must. Dat het in Otrobanda bij het oude moet blijven is voor mij tenminste zeer kortzichtig.

Vanuit het oude een nieuw maken kan nu meteen goedkoop zijn en praktisch lijken, maar waar dan moet men naartoe in de toekomst? Met de zee in de rug (gevaarlijk op ons eilandje – er was er eentje een keer in het oude verleden op het Rif) en de stad verder aan alle kanten zitten we muurvast.

Het nieuwe hospitaal moet ruimte hebben, zo veel als mogelijk, om de toekomst te kunnen plannen en bedienen en daar te blijven. Het moet centraal zijn en te allen tijde makkelijk bereikbaar zijn met een lawine aan parkeerplaatsen, enzovoort. Terrein moeten we hebben, en dat betekent weg van de stad.

 

E. SCHOTBORGH

Curaçao