De Amigoe behoudt zich het recht voor ingezonden brieven te weigeren, te corrigeren of anderzins redactioneel te bewerken en in te korten. Brieven, die maximaal 600 woorden mogen bevatten, moeten zijn voorzien van naam en woonplaats. Het adres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd, maar zijn nodig ter verificatie. Gelieve brieven te sturen naar redactie@amigoe.com.

Home Ingezonden Ingezonden ‘Never a dull moment in airline business’
‘Never a dull moment in airline business’ PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 21 februari 2013 06:56

MET STIJGENDE verbazing en groeiende ongerustheid heb ik de analyse van de heer Levitt over de ontwikkelingen binnen de luchtvaartsector gelezen. Verbaasd over hoe het zover heeft kunnen komen en ongerust over de potentiële implicaties ervan!

Mijn oog viel op het zogenaamde ‘pyramid scheme’, waarbij heel veel vluchten en bestemmingen in de toekomst worden geopend voor de verkoop om zo uit de voorverkopen geld te ontrekken om aan de huidige kosten te voldoen. Een van de kenmerken van een pyramid scheme is dat het een niet duurzaam bedrijfsmodel is, immers je zult explosief moeten blijven groeien om met toekomstige voorverkopen geld nu te ontvangen om de kosten van de huidige operatie te dekken. Elk pyramid scheme is daarom een zogenaamde ‘plofconstructie’ en eindigt wanneer het onmogelijk wordt de explosief ‘opgeboekte’ toekomstige diensten, in dit geval nieuwe vluchten op nieuwe bestemmingen uit te voeren.

Ik ben een frequent reiziger tussen de eilanden en zie de laatste maanden alleen cancelled flights bij DAE. En daarbij werd vorige week meer dan de helft van de DAE-vloot aan de grond gezet door de luchtvaartdienst vanwege achterstallig onderhoud. Tot mijn verbazing zie ik deze week dat DAE de volgende vluchten boekt op nieuwe bestemmingen die ze dan over zes weken zouden gaan starten: uitbreiding Miami-Curaçao, Miami-Haiti, Curaçao-Haiti, Miami-Aruba, Miami-Bogota.

Deze vluchten zijn nu tegen betaling reeds te koop op de DAE-website.

Een verdubbeling van het aantal routes bestemmingen voor DAE in de komende zes weken, terwijl de helft van de vloot op de grond staat vanwege achterstallig onderhoud en DAE op het moment nog maar twee vliegtuigen in de lucht heeft! Ik hoop dat de luchtvaartdienst hier heel goed naar kijkt, want dit lijkt inderdaad veel op een zogenaamd ‘pyramid scheme’.

Meneer Levitt heeft gelijk in zijn laatste zin: je moet blijkbaar op afstand zitten om objectief te zien wat hier allemaal gebeurt.

 

> E. WELTEVREDEN

Curaçao